image

Parboiled

Parboiled

Země původu: Itálie (ITA), Řecko (GRC), Kambodža (KHM)*
map

Než se rýže změní v rýži parboiled, musí neloupané zrnko projít procesem namáčení a zpracováním vysokotlakou párou, při němž vitaminy a minerály přecházejí ze slupky rýže dovnitř do zrna, které se nakonec ještě oloupe a vyleští.

Parboiled rýže je kyprá, sypká, nelepí se a nerozváří. Navíc úpravou získává na kvalitě a má i vyšší výživové hodnoty než klasická bílá rýže.

Varianty

  • Parboiled | Sypaná | 500g

    Návod k přípravě

    1Sáček s rýží propláchněte a vložte do osolené vroucí vody (1 sáček / 1 l vody).
    2Vařte pod pokličkou na mírném plameni 20 - 25 minut, dokud rýže nezměkne.
    3Sáček vytáhněte a přebytečnou vodu nechte odkapat. Pak sáček roztrhněte podle naznačené perforace a servírujte.
  • Parboiled | Sypaná | 1000g

    Návod k přípravě

    1Sáček s rýží propláchněte a vložte do osolené vroucí vody (1 sáček / 1 l vody).
    2Vařte pod pokličkou na mírném plameni 20 - 25 minut, dokud rýže nezměkne.
    3Sáček vytáhněte a přebytečnou vodu nechte odkapat. Pak sáček roztrhněte podle naznačené perforace a servírujte.
* označení země původu uvedené na obalu výrobku

Nutriční hodnoty ve 100g výrobku:

Energetická hodnota 1473 kJ / 347 kcal
Bílkoviny 8,35 g
Sacharidy 76,8g
Tuky 0,7 g
Vitamín B10,41 (37 % DDD)
Fosfor190 (27 % DDD)
Železo14,58 (104 % DDD)
DDD = doporučená denní dávka