Indický pilaf s kuřecím masem

Kvůli indickému jídlu nemusíte jet až do Indie. Připravte si vynikající indický pilaf podle našeho receptu.

  • 50 min
  • 4 osoby
Indický pilaf s kuřecím masem

Ingredience

  • 3 lžíce oleje
  • 1 větší stehenní řízek
  • 1 větší kuřecí řízek
  • 1 větší cibule
  • sůl
  • pepř
  • 4 ks hřebíčku
  • 2 lžičky kari
  • lžička skořice
  • 1 l vody
  • 2 kostky slepičího bujónu Podravka
  • 500 g rýže basmati Lagris
  • 2 lžíce plátků mandlí
  • čerstvé bylinky na ozdobu

Příprava

  1. Do rozpáleného oleje přidáme omyté, na kousky nakrájené kuřecí maso a nadrobno nakrájenou cibuli. Restujeme.
  2. Okořeníme, podlijeme vodou, přidáme kostky slepičího bujónu a dusíme cca 25 minut. Poté vsypeme propláchnutou rýži, přilijeme vodu a zvolna dusíme, dokud není rýže hotová.
  3. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přimícháme plátky mandlí.