Syté kuře s hlívou ústřičnou

Kuře známe všichni dobře, vyzkoušejte jej s hlívou ústřičnou a slaninou, jako zajímavý recept pro zimní časy.

  • 80 min
  • 4 osoby
Syté kuře s hlívou ústřičnou

Ingredience

  • 4 kuřecí čtvrtky
  • 200 ml piva světlého
  • 2 lžíce sádla, nejlépe kachního nebo husího
  • 1 rovná lžíce uzené papriky
  • sůl a pepř
  • velká hrst hlívy ústřičné
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g anglické slaniny vcelku
  • 400 g jasmínová rýže Lagris

Příprava

  1. Troubu si rozpálíme na 175°C. Kuřecí čtvrtky necháme dojít pokojové teploty, potřeme změklým sádlem a kořením: uzenou paprikou, solí, pepřem a Podravka Naturou. Dáme kuře do pečícího sáčku.
  2. Hlívu očistíme a pokrájíme na kousky, cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka, totéž uděláme s česnekem, nakonec pokrájíme slaninu na kostičky a vše nandáme na kuře v sáčku.
  3. Nakonec polijeme pivem. Sáček na několika místech jemně propíchneme, aby mohla unikat přebytečná pára. Vložíme je do trouby a pečeme cca hodinu.

Servírování: Podáváme s rýží.