Kuřecí paličky s medem a sezamem s kari rýží

Lehce pikantní kuřecí maso, naložené v medu, skořici a chilli – to opravdu stojí za to! Exotická chuť a snadná příprava.

  • 40 min
  • 4 osoby
Kuřecí paličky s medem a sezamem s kari rýží

Ingredience

  • 500 g kuřecích paliček
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička soli
  • pepř
  • mletá skořice
  • trochu mletého chilli
  • sladká paprika
  • sezam
  • máslo
  • 400 g rýže basmati Lagris
  • sůl
  • 2 lžičky kari

Příprava

  1. Do mikrotenového sáčku dáme kuřecí paličky, olej, med, citronovou šťávu, sůl, pepř, skořici, chilli a papriku. Pevně uzavřeme, sáčkem zatřepeme a uložíme na noc do chladničky.
  2. Troubu rozehřejeme na 200 °C, do pekáčku vložíme paličky i s marinádou a lehce podlijeme vodou (cca 1 cm). Povrch posypeme hustě sezamovými semínky, přidáme trochu másla a pečeme 15 minut, potom paličky obrátíme, posypeme semínky i stranu, která byla předtím dole, a dalších 15 minut dopečeme. Pokud bude třeba, můžeme je v průběhu lehce podlít. Výsledkem budou paličky, jejichž kůrka bude zlatavá, ale sezam na ní zůstane světlý.
  3. Podáváme s rýží basmati, kterou jsme uvařili v osolené vodě obarvenou dvěma lžičkami kari koření.