Bulgur s kuřecím masem a žampiony

Bulgur je předvařená lámaná pšenice, typická hlavně pro arabskou či středomořskou kuchyni. Jeho velkou výhodou je jednoduchá příprava a lze jej připravit na mnoho způsobů.

  • 30 min
Bulgur s kuřecím masem a žampiony

Ingredience

  • 400 g kuřecích prsou
  • 50 g másla
  • 100 g cibule
  • 150 g čerstvých menších žampionů
  • sůl, pepř
  • 400 g bulguru Lagris
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 100 g cherry rajčat

Příprava

  1. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky.
  2. V hluboké pánvi si rozpustíme máslo a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kousky kuřecího masa, až bude trochu opečené, tak i žampiony překrájené na čtvrtky.
  3. Dle chuti osolíme, opepříme a společně opékáme dozlatova.
  4. Do připraveného základu vsypeme propláchnutý bulgur, promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Za občasného míchání dusíme pod poličkou přibližně 20 minut, dokud bulgur nezměkne.
  5. Na závěr přidáme překrájená cherry rajčata a můžeme dle chuti dosolit.

Servírování: Podáváme ozdobené čerstvou petrželkou.