Chřestové risotto se sýrem Taleggio

Chřest je oblíbený pro svou jemnou máslovou chuť. Doplňte jej o smetanovou chuť sýru Taleggio a dostanete skvělé neodolatelné risotto.

  • 45 min
Chřestové risotto se sýrem Taleggio

Ingredience

  • 300 g čerstvého chřestu
  • 50 g másla
  • 100 g cibule
  • 300 g rýže carnaroli Lagris
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 100 g sýru Taleggio
  • sůl a pepř

Příprava

  1. Chřest oloupeme a vaříme asi 5 minut v osolené vodě, poté jej propláchneme studenou vodou. Hlavičky chřestu si necháme na ozdobu, zbývající část rozmixujeme s polovinou másla a špetkou soli.
  2. Na zbylém másle krátce opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme opláchnutou rýži a orestujeme ji.
  3. Za stálého míchání přiléváme postupně vývar, vaříme po dobu cca 20 minut, dokud není rýže uvařená al dente.
  4. Před koncem vaření vmícháme na drobné kostičky nakrájený sýr Taleggio a pyré z chřestu a másla. Risotto důkladně promícháme, podle chuti přisolíme a opepříme.
  5. Na talíři ozdobíme hlavičkami chřestu a ihned podáváme.