Pikantní ragú s rýží natural a avokádem

Zdravý oběd i chutná večeře – to je ragú s natural rýží a avokádem. Chutí i barvou jej doplní čerstvé chilli papričky, ale s nimi opatrně, ať vás nepálí pusa.

  • 55 min
Pikantní ragú s rýží natural a avokádem

Ingredience

  • 300 g fazole červená ledvina Lagris
  • 2 ks avokáda
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g mletého masa
  • 100 g sušených rajčat Podravka
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • špetka mletého chilli
  • sůl
  • 300 g rýže natural Lagris
  • 1 ks čerstvé chilli papričky

Příprava

  1. Fazole namočíme přes noc do vody. Na druhý den je uvaříme v čerstvé vodě doměkka (osolíme až před koncem vaření), poté scedíme.
  2. Avokáda oloupeme a vyjmeme pecku, jedno si nakrájíme na malé kousky, druhé na stejnoměrné plátky, které použijeme na ozdobení hotového pokrmu.
  3. V hluboké pánvi si rozpálíme olej a opečeme na něm mleté maso dozlatova, přidáme pokrájená sušená rajčata Podravka, prolisovaný česnek a krátce opečeme. Dále přidáme nadrobno nakrájené avokádo, mletou papriku, špetku čili, dle chuti osolíme.
  4. Ragú pozvolna dusíme za občasného promíchání alespoň 10 minut. Do pánve přidáme uvařené fazole, důkladně promícháme a znovu podusíme.
  5. Hotový pokrm podáváme s rýží natural Lagris uvařenou dle návodu, ozdobíme plátky avokáda a čerstvou chilli papričkou.