Rýže tří barev a vepřové kostky

Když si maso přichystáte den předem, bude pěkně měkoučké a příprava rychlá. Ideální kombinace pro nedělní oběd.

  • 50 min
  • 4 osoby
Rýže tří barev a vepřové kostky

Ingredience

  • 600 g vepřových kotlet bez kosti
  • 3 lžíce přírodně fermentované sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • sůl
  • 1 lžíce rýžového škrobu
  • 300 g rýže tří barev Lagris
  • 12 ks cherry rajčátek
  • 40 ml olivového oleje

Příprava

  1. Vepřové maso omyjeme, nakrájíme na stejné kostky a následně vložíme do větší mísy.
  2. Kostky zakapeme sójovou omáčkou, přidáme sezamová semínka, sůl a rýžový škrob. Vše důkladně promícháme a necháme alespoň půl hodiny odležet.
  3. Mezitím si připravíme rýži dle návodu.
  4. Rozpůlíme si cherry rajčátka a v pánvi na rozpáleném oleji je zprudka opečeme a vyjmeme z pánve.
  5. Do pánve vložíme marinované kostky masa, které za občasného míchání zprudka opečeme.
  6. K závěru opékání přidáme k masu opečená rajčata, která pouze prohřejeme.