Cizrnový salát s grilovanou kukuřicí a Ajvarem

Pokud jste již přejezení grilovaného masa, vyzkoušejte tento salát s grilovanou zeleninou a cizrnou. Když jej doplníte o Ajvar, dostanete zdravou pochoutku.

  • 65 min
  • 4 osoby
Cizrnový salát s grilovanou kukuřicí a Ajvarem

Ingredience

  • 150 g cizrny Lagris
  • sůl
  • sladká paprika
  • olivový olej
  • 3 cukety
  • pepř
  • 400 g sterilované kukuřice
  • 350 g Ajvaru Podravka
  • hrst čerstvé bazalky

Příprava

  1. Cizrnu si den předem namočíme na cca 8 hodin (či přes noc) ve vodě. Druhý den vaříme v nové vodě do měkka.
  2. Vychladlou cizrnu dáme do misky, osolíme, přidáme sladkou papriku a zakápneme olivovým olejem. Pořádně promícháme a dáme péct do trouby na 180°C cca 45 min.
  3. Mezitím si nakrájíme cuketu na kostičky a osmahneme na olivovém oleji. Osolíme, opepříme a opečeme dozlatova.
  4. K cuketě přidáme kukuřici a prohřejeme.
  5. V misce smícháme upečenou cizrnu s opečenou zeleninou a přidáme pár lžic Ajvaru.
  6. Před podáváním ozdobíme nasekanou bazalkou.

Malé tajemství: Výborné teplé i zastudena.