Chilli z jednoho hrnce s Ajvarem

Pokud máte rádi ostrá jídla, určitě znáte Chilli con carne. Ochuťte jej Ajvarem a dostanete skvělý pikantní oběd.

  • 45 min
  • 4 osoby
Chilli z jednoho hrnce s Ajvarem

Ingredience

  • 120 g fazole červená ledvina Lagris
  • 120 g fazole bílá malá Lagris
  • 120 g fazole bílá velká Lagris
  • 1 červená cibule
  • olivový olej
  • 500 g mletého hovězího masa
  • sůl, pepř
  • 1 žlutá paprika
  • sladká paprika
  • římský kmín
  • chilli koření
  • oregano
  • 390 g rajčata krájená Podravka
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 100 g Ajvaru ostrého Podravka
  • 200 g slaniny
  • čerstvé bylinky na ozdobu

Příprava

  1. Fazole propláchneme a necháme je namočené ve vodě alespoň 12 hodin nebo přes noc. Poté je uvaříme do měkka (v nové vodě, solíme před koncem uvaření).
  2. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na trošce oleje. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a opékáme za stálého míchání dozlatova.
  3. Přidáme papriku nakrájenou na kostičky, dochutíme mletou paprikou, kmínem, chilli a oreganem a promícháme.
  4. Dále přidáme krájená rajčata, zalijeme vývarem a 10 min vaříme.
  5. Na závěr ochutíme Ajvarem, přidáme uvařené fazole a necháme chvilku povařit.
  6. Podáváme ozdobené osmaženou slaninou, nasekanými bylinkami s tortillou či pita chlebem.