Jadranské risotto

Mix rýží Lagris obsahuje rýži natural, červenou a černou – když k nim přidáte mušle a lišky, dostanete skvělé a zdravé risotto. Skvělý oběd či večeře pro slavnostní příležitosti.

  • 4 min
Jadranské risotto

Ingredience

  • ½ pórku
  • olivový olej
  • 1 cibule šalotka
  • 500 g mix rýží Lagris
  • 3 dcl bílého vína
  • 200 g mušlí
  • 100 g lišek
  • 1 žlutá mrkev
  • 1 oranžová mrkev
  • 4 dcl rybího vývaru
  • 5 dcl zeleninového vývaru
  • sůl, pepř
  • 30 g másla
  • 30 g parmezánu

Příprava

  1. Nadrobno nakrájený pórek zakápneme třemi lžičkami olivového oleje a propasírujeme tyčovým mixérem.
  2. Šalotku nakrájíme nadrobno. Na rozehřátém olivovém oleji ji osmažíme dosklovata a přidáme mix rýží. Zalijeme bílým vínem a povaříme. Poté odstavíme a necháme vychladnout.
  3. Na pánvi osmažíme propasírovaný pórek, přidáme mušle a restujeme tak dlouho, dokud nepopraskají a vyvaří se voda. Přidáme lišky a nadrobno nakrájené mrkve. Na mírném ohni restujeme cca 5 minut.
  4. Poté zalijeme oběma vývary a necháme projít varem. Přidáme rýži a pomalu vaříme, dokud není měkká. Odstavíme, osolíme, opepříme, přidáme máslo s nastrouhaným parmezánem a servírujeme.