Chilli con carne

To nejlepší chilli con carne by mělo být husté a šťavnaté. S kouskem hořké čokolády je tím nejlepším jídlem při posezení s přáteli.

  • 60 min
  • 4 osoby
Chilli con carne

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 300 g mletého masa (hovězí či vepřové)
  • 1-2 pálivé papričky (dle vaší chuti)
  • bobkový list
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g Lagris fazole červená ledvina
  • 1 lžíci Podravka přísady do jídel Pikant
  • 1 lžičku hnědého cukru
  • 1 lžičku cayenského pepře

Příprava

  1. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Přidáme mleté maso a zvolna opékáme.
  2. Z pálivých papriček vyndáme semínka, nakrájíme na kolečka a přidáme ke směsi spolu s bobkovým listem a prolisovaným česnekem. Vše dobře promícháme.
  3. Přidáme uvařenou fazoli, kterou jsme připravili podle návodu, promícháme a přidáme koření Podravka přísada do jídel Pikant.
  4. Na závěr přidáme cukr a cayenský pepř. Všechno dobře promícháme, dle potřeby můžeme přidat vodu. Vše vaříme ještě asi 10 minut.

Servírování: Podáváme teplé s čerstvým pečivem.

Rada: Pokud nemáte rádi ostrá jídla, stačí vynechat chilli papričky. Je totiž škoda, abyste přišli o tak výbornou pochoutku.

Malé tajemství: Tajná ingredience: na konci přidejte 2 čtverečky hořké čokolády.

Výživové údaje

Energetická hodnota 779 kcal / 3.256 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.