Rizoto s houbami

Připravte si netradiční rizoto, v němž hrají hlavní roli houby 3 druhů. Každá přidá pokrmu něco ze své lahodné chuti a pikantní zálivka výrazné aroma ještě znásobí.

  • 35 min
Rizoto s houbami

Ingredience

  • 200 g pórku
  • 50 g másla
  • 100 g celerové natě
  • 300 g hlívy ústřičné
  • 300 g žampiónů
  • 150 g hub shittake
  • 200 g rýže

Zálivka na rizoto

  • bobkový list
  • 2-3 bobule jalovce
  • 50 ml bílého vína
  • 1 lžíce Podravky Natur přísady Chilli
  • 450 ml vody
  • 1 lžíce nasekané petrželky

Příprava

  1. Připravíme zálivku na rizoto. Necháme projít varem vodu, přidáme bobkový list, bílé víno, Podravku Natur Chilli a jalovec. Vše povaříme 2-3 minuty.
  2. Na roztopeném másle krátce opražíme pórek nakrájený na plátky a nakrájenou celerovou nať.
  3. Přidáme hlívu ústřičnou, žampióny a shittake houby nakrájené na čtvrtiny. Houby se zeleninou dusíme asi 5 minut, potom přidáme rýži, zalijeme zálivkou a rizoto dusíme na mírném ohni 15 – 20 minut.
  4. Během dušení přiléváme připravenou zálivku.

Servírování: Rizoto před podáváním posypeme nasekanou petrželovou natí a nastrouhaným parmezánem.

Rada: Pro přípravu rizota je velmi podstatné připravit zálivku, která poté výslednou chuť doplní a nikoliv nepřebije.