Salát s cizrnou

Tento salát z různých ingrediencí hýří barvami a díky Podravka Natuře získá aroma středomořských bylinek. Můžete ho podávat samostatně nebo k pečenému masu.

  • 20 min
  • 4 osoby
Salát s cizrnou

Ingredience

  • 250 g cizrny Lagris
  • 300 g cherry rajčátek
  • 200 g čerstvých okurek
  • 80 g stopek celeru
  • 4 jarní cibulky
  • 100 g sladké kukuřice
  • 1 svazek kopru
  • 1 svazek petrželové natě
  • 1 lžička Podravka Natury
  • Dressing na salát
  • 80 ml olivového oleje
  • 1 lžička hořčice
  • 2 zarovnané lžičky Podravka Natury
  • 3-4 lžíce citronové šťávy

Příprava

  1. Podle návodu uvařenou cizrnu dobře scedíme a dáme do hlubší misky.
  2. Přidáme nakrájená cherry rajčátka, čerstvou okurku, stopky celeru, mladou cibulku a kukuřici.
  3. Přidáme nasekaný kopr a petrželovou nať, posypeme Podravka Naturou a všechno dobře promícháme.
  4. Potraviny v misce necháme vychladnout a mezitím si připravíme dressing. Olivový olej smícháme s hořčicí, Podravka Naturou a citronovou šťávou.

Servírování: Vychlazený salát podáváme s připraveným dressingem.

Malé tajemství: Aby si salát zachoval čerstvost (aby nezvadl), dressing necháme v oddělené misce a polejeme jím salát až těsně před konzumací.

Výživové údaje

Energetická hodnota 323 kcal / 1.350 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.