Cizrnová pomazánka

Vyzkoušejte originální variaci na nejznámější cizrnovou pomazánku zvanou Hummus, která pochází z Blízkého východu. Použijte olivový olej, balzamikový ocet, sýr mascarpone a lískové oříšky a dejte tak tradičnímu pokrmu nový, středomořský nádech.

  • 25 min
  • 4 osoby
Cizrnová pomazánka

Ingredience

  • 300 g uvařené cizrny Lagris
  • 2 lžičky Podravka přísada do jídel Středomořská
  • 2-3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 100 g sýra mascarpone
  • sůl
  • 50 g nahrubo nasekaných pražených lískových oříšků

Příprava

  1. Uvařenou cizrnu promícháme s Podravka přísadou Střemořskou olivovým olejem, balzamikovým octem a rozmixujeme. Nakonec přidáme mascarpone.
  2. Podle chuti dosolíme a hotovou pomazánku dobře vychladíme v ledničce. Před servírováním posypeme pomazánku lískovými oříšky a podáváme s topinkami, tacos, lupínky nebo tyčinkami grissini.

Servírování: Pomazánku můžete servírovat i jako klasické jednohubky.

Rada: Pomazánku příjemně oživíte, když ji ozdobíte nakrájenými cherry rajčátky nebo kousky papriky.

Výživové údaje

Energetická hodnota 333 kcal / 1.392 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.