Chili fazole

Chili se připravuje na celém světě z různých druhů masa - kuřecího, hovězího, masa mletého nebo krájeného na kousky. Často se přidávají rajčata, chili papričky, čerstvé zelené papriky a další přísady. Vyzkoušejte přidat také červenou fazoli, uvidíte, že tuto kombinaci chutí si zamilujete. Jako přílohu vám doporučujeme rýži.

  • 60 min
  • 4 osoby
Chili fazole

Ingredience

  • 50 ml oleje
  • 100 g cibule
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 - 2 pálivé papričky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 300 g čersté zelené papriky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 balení krájených rajčat Podravka (390 g)
  • 2 lžičky hnědého cukru
  • 1 lžíce Podravka přísady Pikant
  • ½ lžičky směsi chilli koření
  • 400 g uvařených červených fazolí Lagris
  • 1 lžíce petrželky

Příloha

  • 250 g dlouhozrnné rýže
  • ½ lžičky soli
  • 2 - 3 lžíce oleje

Příprava

  1. Na oleji krátce osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, nakrájené pálivé papričky, ze kterých jsme předtím vyndali semínka, česnek a trochu soli.
  2. Maso dusíme na mírném ohni asi 10 minut, potom přidáme na kostičky nakrájenou zelenou papriku, rajčatový protlak, krájená rajčata, cukr a Podravka přísadu Pikant.
  3. Dále dusíme na mírném ohni asi 20 minut, poté přimícháme směs chili koření, uvařené fazole a petrželku. Promícháme a vše vaříme ještě asi 5 minut.
  4. Ve slané vodě uvaříme rýži, scedíme, přelijeme olejem a zamícháme.

Servírování: Chili fazole servírujeme ozdobené červenou chili papričkou.

Rada: Jako nápoj vhodný k tomuto sytému jídlu vám jistě přijde vhod vychlazené pivo.

Výživové údaje

Energetická hodnota 900 kcal / 3.762 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.