Veganské chilli s Ajvarem
- Recept od coolinarika.com -Kdo má rád pikantní pokrmy a veganskou stravu určitě ocení náš recept na veganské chilli. Když k tomu ještě přidáte náš Podravka Ajvar, o skvělou chuť je postaráno. Pochutnají si i zarytí masožravci.
![Veganské chilli s Ajvarem](https://podravkaiovariations.azureedge.net/01db5734-6392-11eb-8f3d-0242ac12005c/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Příprava
Uvaříme si předem namočené fazole v nové vodě (solíme před koncem uvaření) a scedíme je. Cibuli a veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky. Na rozpálené pánvi s troškou olivového oleje osmahneme cibuli dozlatova, přidáme nakrájenou bramboru, papriku, cuketu a lilek. Přidáme koření: sůl, pepř, kmín, skořici, řádně promícháme a vaříme 10-15 minut do změknutí zeleniny. V případě potřeby přidáme trochu vody. Scezené fazole přidáme k zelenině společně s Podravka krájenými rajčaty a Podravka Ajvarem. Promícháme a společně vaříme dalších cca 25 minut na mírném plameni. Před podáváním posypeme nasekanou petrželí.
Servírování: Podáváme na opečeném chlebu či bagetce.