Jáhlová kaše s ovocem

Dezert, který kypí zdravím! Jáhly jsou lehce stravitelné a obsahují celou paletu zdraví prospěšných látek.

  • 30 min
  • 4 osoby
Jáhlová kaše s ovocem

Ingredience

  • 200 g jáhel Lagris
  • 800 ml mléka
  • 120 g medu
  • mletá skořice
  • 200 g višní bez pecek
  • 100 g krystalového cukru
  • opražené mandlové lupínky

Příprava

  1. Jáhly vsypeme do hrnce a třikrát spaříme horkou vodou (aby ztratily svou hořskost). Spařené jáhly zalijeme mlékem a za stálého míchání vaříme, dokud jáhly nezměknou.
  2. Uvařenou jáhlovou kaši osladíme medem, dochutíme skořicí a rozdělíme do čtyř vyšších pohárů.
  3. Z višní a cukru uvaříme omáčku, kterou přelijeme jáhlovou kaši.

Servírování: Servírujeme posypané mandlovými lupínky.