Čočkový salát s jablky

Skvěle vyvážený bezmasý salát. Čočka je velmi oblíbenou luštěninou pro svůj vysoký obsah bílkovin.

  • 120 min
Čočkový salát s jablky

Ingredience

  • 3 červená jablka
  • šťáva z citrónu
  • 80 g jarní cibulky (pórku)
  • 60 g majonézy
  • 100 g zakysané smetany
  • kremžská hořčice
  • Podravka Natur přísada do jídel
  • sůl
  • pepř
  • 250 g čočky Lagris

Příprava

  1. Čočku namočíme na 2 hodiny do studené vody a následně v nové vodě uvaříme do měkka. Přidáme Podravka Natur přísadu a krátce povaříme. Scedíme a necháme vychladnout.
  2. Jablka nakrájíme i se slupkou na malé kostičky a zastříkneme citrónovou šťávou a dobře promícháme.
  3. Přidáme čočku a jarní cibulku. Promícháme s majonézou, zakysanou smetanou a kremžskou hořčicí. Dle potřeby ochutíme solí a pepřem.

Servírování: Podáváme vychlazené s pečivem.