Luštěninové karbanátky
- Recept od coolinarika.com -Karbanátky nemusí být vždy jen z mletého masa. Nejen vegetariány potěší luštěninové karbanátky. Příprava je snadná a rychlá.
![Luštěninové karbanátky](https://podravkaiovariations.azureedge.net/4c0cfeb6-6388-11eb-8854-0242ac120051/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Příprava
Luštěninovou směs namočíme den dopředu. Na druhý den ji vaříme v nové vodě cca 10 minut. Luštěninovou směs scedíme, vychladíme a pomeleme na mlýnku. Nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek a vejce smícháme s umletou luštěninou. Zahustíme strouhankou, dochutíme solí a majoránkou podle potřeby. Z připravené směsi formujeme kuličky nebo placičky, které pečeme nebo smažíme v oleji.
Servírování: Podáváme nejlépe se zeleninovým saláte, případně bramborovou kaší.