Tabouleh

Tabouleh je salát z bulguru, inspirovaný Blízkým východem. Ten správný šmrnc mu dodá citrónová šťáva a máta. Můžete si ho připravit ke grilovanému masu nebo jen tak, jako svěží letní jídlo.

  • 45 min
Tabouleh

Ingredience

  • 100 g bulguru Lagris
  • Podravka Natur přísada do jídel
  • sůl
  • oříšek másla
  • 1 ks menší červené cibule
  • 5 ks jarní cibulky
  • 1 ks salátové okurky
  • 6 ks středně velkých a pevných rajčat
  • svazek čerstvé máty
  • svazek hladkolisté petrželky
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 ks citrónu
  • listy římského salátu

Příprava

  1. Bulgur propláchneme a vložíme do vroucí vody ochucené Podravka přísadou. Vaříme pod pokličkou na mírném plameni 15 – 20 minut, dokud bulgur nezměkne. Necháme lehce vychladit.
  2. Mezitím umyjeme a očistíme zeleninu, kterou nakrájíme na menší kousky. Okurku i rajčata zbavíme semínek, bylinky nasekáme najemno. Vše společně vložíme do větší mísy a přidáme uvařený bulgur.
  3. Zakápneme olivovým olejem a citrónovou šťávou, dle potřeby ještě dochutíme solí a pepřem.

Servírování: Podáváme se skrojky citrónu na salátovém listu.