Tradiční luštěninové karbanátky
- Recept od coolinarika.com -Rychlá a jednoduchá příprava zdravých karbanátků vás nadchne! Nepotřebujete žádné maso, stačí vám jen tradiční luštěninová směs.
Příprava
Připravenou směs formujeme do karbanátků. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C nebo smažíme v dostatečné vrstvě oleje. Do hmoty přidáme vejce, cibuli, česnek, nasekanou petrželovou nať a zahustíme strouhankou. Dochutíme solí a majoránkou dle chuti. Ze směsi scedíme přebytečnou vodu, vyjmeme bobkový list a směs umeleme na mlýnku. Luštěninovou směs namočíme den předem do studené vody. Na druhý den směs vaříme v nové vodě spolu s bobkovým listem, dokud luštěniny nezměknou.
Servírování: Podáváme s vařeným bramborem nebo zeleninovým salátem.