![Plněné kapustové listy](https://podravkaiovariations.azureedge.net/5c6177d2-6389-11eb-8660-0242ac12004d/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Příprava
V hlubší pánvi orestujeme na oleji na kostičky nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme maso, opečeme do zlatohnědé barvy a odstavíme z plotny. Směs smícháme s rýží, sekanými ořechy, kozím sýrem a sekanou petrželkou. Osolíme a opepříme dle chuti. Kapustové listy vložíme do osolené vroucí vody a necháme 1 minutu vařit. Poté okamžitě zchladíme ledovou vodou a necháme okapat. Do listů zabalíme připravenou směs a spíchneme párátkem. Naskládáme do máslem vymazaného pekáčku, přilijeme nepatrné množství vody, přikryjeme alobalem a v troubě necháme při 180 °C cca 10 minut prohřát. Salátovou okurku nastrouháme a smícháme s bílým jogurtem a dochutíme solí a pepřem.
Servírování: Pokrm podáváme s jogurtovou omáčkou, která spojí chuť kapusty a vnitřní směsi.