Rýžové kuličky

Říká se, že rýže je strážkyní štíhlé linie, takže nemusíte mít obavy z rýžových kuliček. Jsou výborné jako příloha i jako teplý předkrm – vždy chutné, zdravé a rychlé na přípravu.

  • 45 min
Rýžové kuličky

Ingredience

  • 50 g másla
  • 80 g cibule
  • 200 g rýže kulatozrnná Lagris
  • špetka šafránu
  • 500 ml vody
  • 1 lžíce Podravka Natur přísady do jídel
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 200 g čerstvého sýra
  • 1 lžíce nakrájené bazalky
  • 80 g mouky
  • 1 vejce
  • rostlinný olej

Příprava

  1. Na másle opečeme nasekanou cibuli, přidáme propláchlou rýži a vše spolu cca 1 minutu dusíme. Poté přidáme šafrán, zalijeme vodou, ochutíme Podravkou Natur a společně dusíme ještě 5 min.
  2. Hrnec s rýží odstavíme z plotny, přidáme nastrouhaný parmezán, scezený čerstvý sýr, nasekanou bazalku, dáme do chladna přikryté cca na 2 hodiny.
  3. Do směsi vmícháme 50g mouky, vejce, řádně promícháme a vytvarujeme kuličky. Vyválíme je ve zbytku mouky a fritujeme (či smažíme na pánvi ve velké vrstvě oleje) přibližně 5 minut.
  4. Osmažené kuličky dáme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.

Servírování: Podáváme jako teplý předkrm, přílohu či hlavní chod s oblíbeným salátem.