Zimní květákové kari
- Recept od coolinarika.com -Vyzkoušejte netradiční přípravu květáku s rajčaty a cizrnou na kari. Uvidíte, že vás zahřeje v těchto chladných zimních měsících.
 
                    Příprava
- Cizrnu slijeme a uvaříme v nové vodě dle návodu do měkka (vodu nesolíme). 
- Máslo rozpustíme v kastrolu. Mezitím si pokrájíme česnek na jemné plátky, nastrouháme do misky zázvor a najemno nasekáme chilli papričky (pokud to nemáte rádi moc pálivé, zbavte je raději semínek). Česnek, zázvor a chilli poté dáme na rozpuštěné máslo, promícháme a cca 2 minuty opékáme na mírném plameni. 
- Pak přidáme všechno koření a za stálého míchání opět asi minutu opékáme, až se koření krásně rozvoní. Pak přidáme konzervovaná rajčata Podravka, sůl, pepř a necháme mírným varem probublávat. 
- Květák očistíme a rozebereme na růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky o hraně cca 3 cm, mrkve očistíme a pokrájíme na silnější šikmé plátky. Takto připravenou zeleninu přidáme do kastrolu, podle potřeby mírně podlijeme vodou (jen aby se směs dusila a nepřipalovala), přiklopíme pokličkou a necháme cca 30 minut probublávat, zelenina by měla být skutečně měkká. 
- Když je kari uvařené, vmícháme do něj citronovou šťávu, bílý jogurt a nasekané čerstvé bylinky (trochu si necháme na ozdobu). Přidáme uvařenou cizrnu. 
- Kari znovu zakryjeme pokličkou a necháme chvíli odpočívat. Nejlepší totiž je, když se alespoň trochu rozleží. 
- Zatímco kari odpočívá, uvaříme si rýži podle návodu na obalu. Před podáváním kari jen přihřejeme, je-li to třeba.