Telecí pilaf s ovocem a mandlemi

Jednoduché, zdravé, svěží - to je telecí pilaf s ovocem a rýží natural. S tímto obědem či večeří se zavděčíte i náročným strávníkům.

  • 50 min
Telecí pilaf s ovocem a mandlemi

Ingredience

  • 50 g loupaných mandlí
  • 3 lžíce olivového oleje
  • K podávání: máta nebo čerstvý koriandr dle chuti
  • 30 g rozinek
  • 8 sušených meruněk
  • 0,8 l telecího nebo kuřecího vývaru
  • 300 g rýže Lagris natural
  • sůl a pepř
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 6 hřebíčků
  • 3 ks celé skořice
  • 400 g libového telecího
  • 2 mrkve
  • 6 stroužků česneku
  • 3 cibule

Příprava

  1. V kastrolu na olivovém oleji osmahneme za občasného promíchání cibuli nakrájenou na kostičky, oloupané stroužky česneku nakrájené na plátky a mrkev nakrájenou na kolečka. Po několika minutách bude zelenina pěkně voňavá a mírně zlatavá. V tu chvíli přidáme telecí nakrájené na malé kostky, všechno koření a sůl a několik minut opékáme, až se maso zatáhne a koření rozvoní.
  2. Pak přidáme rýži, za stálého míchání opečeme i s ní, a potom vše zalijeme vývarem. Přidáme mandle, propláchnuté pokrájené meruňky i rozinky, důkladně přiklopíme pokličkou a necháme cca 30 minut mírným varem probublávat, dokud nebude rýže akorát. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme solí nebo kořením.
  3. Můžeme podávat tradičně, posypané mátou nebo čerstvým koriandrem.