Rychlé veganské nudle se zeleninou

Rychlé veganské nudle se zeleninou

Ingredience

  • 1 lžička česnekové kořenící pasty Podravka Natur
  • 1 lžička cibulové kořenící pasty Podravka Natur
  • jarní cibulka
  • čerstvý koriandr
  • oříšky
  • sezamová semínka
  • 2 porce oblíbených nudlí (rýžové, udon…)
  • 150 g tofu natural
  • 200 g mražené zeleniny (jakýkoli asijský mix)
  • 1 limetka
  • Chilli vločky
  • 3 lžíce arašídového másla
  • ½ lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce oblíbeného sirupu (javorový, čekankový, agáve)
  • 3 lžíce tamari omáčky (nebo sójovky)
  • 1 lžička zeleninové kořenící pasty Podravka Natur

Příprava

  1. V malé misce smíchejte tři druhy kořenící pasty od Podravky, tamari nebo sójovou omáčku, sirup, sezamový olej, arašídové máslo, chilli, šťávu z ½ limetky a přidejte asi tak 15 lžic horké vody. Pořádně promíchejte metličkou.
  2. Nudle uvařte dle návodu ideálně ne zcela doměkka. Dojdou později v omáčce.
  3. Na pánvi rozpalte olej a přidejte na nudličky pokrájené tofu. Opékejte dokřupava. Můžete přidat i hrst nasekaných kešu oříšků.
  4. Následně přidejte mraženou zeleninu a nechte odpařit přebytečnou vodu.
  5. Zeleninu orestujte, vypněte plotnu a přidejte uvařené nudle, omáčku. V případě potřeby přidejte ještě trošku horké vody (ideálně té, ve které se vařily nudle).
  6. Vše promíchejte, dochuťte limetkovou šťávou podle vašich chutí a přidejte čerstvé bylinky, sezamová semínka a nadrobno nakrájenou jarní cibulku.