Bohatá luštěninová polévka

Luštěniny je dobré jíst celý rok – nejen jako tradiční novoroční polévku. Zkuste naši oblíbenou s rajčaty a slaninou.

  • 90 min
Bohatá luštěninová polévka

Ingredience

  • 2 lžičky hořčice
  • 200 g luštěninové směsi premium Lagris
  • hladkolistá petrželka na ozdobení
  • sůl a pepř
  • 400 g krájených rajčat Podravka
  • 1 bobkový list
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g anglické slaniny
  • 3 mrkve
  • 2 cibule střední velikosti
  • 2 lžíce másla

Příprava

  1. Luštěninovou směs namočíme nejlépe přes noc do vlažné vody, poté scedíme a propláchneme.
  2. Na másle v kastrolu zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, pak přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a nadrobno nakrájenou slaninu a česnek. Vše několik minut restujeme, přilijeme litr vody a přidáme bobkový list a luštěninovou směs.
  3. Povaříme asi 20 minut a pokud je polévka příliš hustá, přilijeme ještě trochu vody. Na závěr přidáme krájená rajčata, hořčici a provaříme dalších cca 5 minut. Podle potřeby osolíme a opepříme.

Servírování: Hotovou polévku podáváme ozdobenou hladkolistou petrželkou.