Přírodní telecí řízek

Máte minimum času, ale i přes to si chcete dopřát plnohodnotný oběd? Připravte si telecí řízek na přírodní způsob. Zvládne to i kuchař začátečník a na výsledku si pochutná i náročný strávník.

  • 20 min
Přírodní telecí řízek

Ingredience

  • 500 g telecí kýty
  • sůl
  • mouka
  • 6 lžic oleje
  • 3 - 4 lžíce vody

Na servírování

  • rýže nebo bramborová kaše Lagris

Příprava

  1. Telecí nakrájejte na plátky, naklepejte, posolte a jednou stranou obalte v mouce.
  2. Na zahřátý olej dejte řízky obalenou stranou, opečte a potom obraťte a opékejte druhou stranu.
  3. Vyjměte na talíř, na pánev přilijte 3−4 lžíce vody, povařte a nalijte na řízky.

Servírování: Řízky podávejte s rýží nebo bramborovou kaší Lagris, které jste připravili podle návodu.

Rada: Hotový pokrm můžete přichutit bylinkovým máslem, které necháte rozpustit na plátku čerstě opečeného masa.