Chřestové risotto se sýrem Taleggio

Chřest je oblíbený pro svou jemnou máslovou chuť. Doplňte jej o smetanovou chuť sýru Taleggio a dostanete skvělé neodolatelné risotto.

  • 45 min
Chřestové risotto se sýrem Taleggio

Ingredience

  • 100 g sýru Taleggio
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • sůl a pepř
  • 300 g čerstvého chřestu
  • 50 g másla
  • 100 g cibule
  • 300 g rýže carnaroli Lagris

Příprava

  1. Před koncem vaření vmícháme na drobné kostičky nakrájený sýr Taleggio a pyré z chřestu a másla. Risotto důkladně promícháme, podle chuti přisolíme a opepříme.
  2. Za stálého míchání přiléváme postupně vývar, vaříme po dobu cca 20 minut, dokud není rýže uvařená al dente.
  3. Na talíři ozdobíme hlavičkami chřestu a ihned podáváme.
  4. Na zbylém másle krátce opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme opláchnutou rýži a orestujeme ji.
  5. Chřest oloupeme a vaříme asi 5 minut v osolené vodě, poté jej propláchneme studenou vodou. Hlavičky chřestu si necháme na ozdobu, zbývající část rozmixujeme s polovinou másla a špetkou soli.