Bulgur s kuřecím masem a žampiony
- Recept od coolinarika.com -Bulgur je předvařená lámaná pšenice, typická hlavně pro arabskou či středomořskou kuchyni. Jeho velkou výhodou je jednoduchá příprava a lze jej připravit na mnoho způsobů.
Příprava
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky. V hluboké pánvi si rozpustíme máslo a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kousky kuřecího masa, až bude trochu opečené, tak i žampiony překrájené na čtvrtky. Dle chuti osolíme, opepříme a společně opékáme dozlatova. Do připraveného základu vsypeme propláchnutý bulgur, promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Za občasného míchání dusíme pod poličkou přibližně 20 minut, dokud bulgur nezměkne. Na závěr přidáme překrájená cherry rajčata a můžeme dle chuti dosolit.
Servírování: Podáváme ozdobené čerstvou petrželkou.