Polévka z červené čočky a rajčat
- Recept od coolinarika.com -Nevíte co rychlého uvařit? Vyzkoušejte tuto polévku, je plná bílkovin díky čočce a vitamínů díky rajčatům a česneku. Pokud ji budete vařit dětem, česneku raději uberte.
![Polévka z červené čočky a rajčat](https://podravkaiovariations.azureedge.net/e7cddec0-6391-11eb-ad4b-0242ac120020/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Příprava
Nakrájenou cibuli osmažíme spolu s plátky česneku a nastrouhanou mrkví na rozpuštěném másle. Přidáme propláchnutou čočku, krátce promícháme, podlijeme částí vývaru a pozvolna vaříme. Jakmile nám čočka částečně změkne, přidáme překrájená rajčata a špetku kurkumy. Dolijeme zbývajícím vývarem a vaříme do změknutí čočky. Polévku dochutíme přísadou do jídel Podravka Natur. Hotovou polévku ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.